June 1, 2015

Nga kush është pikturuar Skenderbeu në këtë imazh ?


Nga kush është pikturuar Skenderbeu në këtë imazh ?

Pse Mathieu Aref e ka ngjyrosur këtë gravur bardh e zi dhe pastaj i ka vën nënshkrimin e tij si autor i kësaj pikture ?
 

Cila enigm fshifet pas fjalisë;=Tanto nomini nullum par elogium=?
Cila është lidhja mes; Nicolas Machiavelli dhe Mathieu Aref ?
Imazhi Skenderbeut pikturuar (ngjyrosur në atelien e tij) dhe nënshkruar nga Mathieu Aref si imazh i kopertines për librin e tij, mban këtë mesazh; 

Skanderbeg !
=Tanto nomini nullum par elogium=
(Point d'éloge au niveau d'un tel nom !)
=Pika e lavdërimit e një emër të tillë!=
(Nicolas Machiavelli.)


Niccolo Machiavel naquit à Florence le 3 mai 1469* d 'une famille noble mais pauvre.
(Il fut d' abord chancelier de la grande chambre et obtint à 20 ans....)

(Nicolas Machiavelli.)

Pse Mateiu Aref nuk e citon burimin e kësaj gravure dhe ndër tjera, ka dhën nënshkrimin mbi këtë ilustrim i nxjerrur nga nji libër i Barletit botuar në Romë, 
duke  i dhën nji ngjyrosje (kolori) dhe në fund, i jep nënshkrimin e tij si piktori i kësaj gravure ?
Post a Comment