June 27, 2015

Bering, Atlantida e vjetër ?

Beringia, Atlantida e vjetër ?

 Teoria Japoneze e gjuhës së Linearve të Kretes ?

Dikush do të me thoshte, "eja n'veti" se edhe unë para disa vitesh lexoja disa teori rreth Linerave të Kretes në një sit greko-anglez , ku aty diskutohej për gjuhën të cilën flisnin ky popull i Mesdheut dhe në ato debate mes tyre unë lexoja lloj lloj fantezish, thoja veme veti; "po këta na qenkan te çmendur" .. ta ngatronin gjuhën japoneze me gjuhen egjeane qe e kemi edhe ne mu aty para hunde më dukej se ata njerëz aty në atë forum kanë marrë kushedi se çfarë opiumi...!

E sikur ta dinin këta anëtar se, ky ilustrimi mbi kete vazen Tragiatella i pergjgjet pyetjeve te atyre se, vertete paska patur nje i huaj qe paska ikur nga vershimet e medhja me anije dhe kur ka mrri ne detin e zi kjo "zonja me te zeza" "gruzia" ka than atij; "qe, munesh me nxan vend aty ne Gjerogji te sotshme e deri ne Krime" ?

Pastaj, shumë shpejtë këta "japonezet" prej Gruzisë shkuan dhe e krijuan Egjiptin, sepse kjo është dokumentuar  që  të parët ndertuaes të pirmidave egjiptiane ishin aziatikë, ata ishin njerëz të vegjël nga shtati..."

Dhe, derisa këta pushtuan egjiptin e ndertuan ate atehere do ta kishin pushtua po këta gjeorigjian me origjin japoneze edhe Kreten e gjithë egjeun, keshtu pra edhe shqipja do ti kishte rrenjet edhe gruziane edhe japneze..lol !

Pra histori alternative eshte e rrezikshme se nuk te len ajo miqë afër veti, te gjith te ikin, pastaj edhe ti duhet me shku me iu bashkangjit ose atyre qe po thojne se, "gjuha egjeane eshet japoneze" ose me u kthye mrapa me met si thote ky Robert Graves per ketë vizatim te kesaj vazes se, "eshte valle e grave "gjinikaja" "gjinika" vallje e "grus" e rosave kurse ky imazhi po perputhet plotesishte me ate cjapin qe e pam atje i fundosur nën ujin e Atlantikut dhe ne tjetren ane dhija perputhet me pllaken tjeter te fundosur ne oqeanin paqesore, ku te mbesim ne sot kah t'ia mbajmi ?

Qe pra se ku po du me dal une tek e verteta; nga i ka rrenjet gjuha egjeane, a mund ti kete andej nga i ka edhe shqipja ?
Apo mos anasjelltas, shqipja i ka rrenjet andej nga i ka edhe gjuha egjeane ?

Kurse sot, (edhe pa e ditur fare permbajtjen e ketij ilustrimit mbi kete vazen Tragliatella këta studiues e gjuhëtarë kanë ardhur në perfunimin se, gjuha egjeane paska lidhje me gjuhën japoneze, shife tash mbi harta se ku ndodhet sot Japonia e ku është Kreta ?

Në të njajtin perfundim edhe unë erdha tani  sapo e vuna ne provim  kete vizatimin e thjeshtë, pa asnjë analize gjuhësore me japonishten qe nuk e njohe fare  por keta studiues e gjuhëtare të njohur ndoshta edhe kane të drejtë, perndryshe, çka do ti kishte shtyër  të deklaronin  se; "gjuha egjeane ka lidhje me gjuhën japoneze ?
Kjo eshte harta që shohim nga ilustrimi i nxjerrur mbi vazen Tragiatella ku aty nuk është fjala për një "valla të grave" siç e ka thene Graves por ky ilustrim aqë i thjeshtë që na duket, është harta e atij qytetrimit të zhdukur të cilët kanë lën këtë ilustrim poashtu mbi te edhe testamentin e shkruar, por ky eshte realiteti që kurrë nuk do pranohet nga shkenca universale, do mbetet si deshmi në arkivat e një historie tjetër, asaj alternative !

Nuk do thotë kjo asgjë, gjoja se unë zbulova diçka dhe u bëjka nami sepse  këto rrënoja janë të njohura (të ditura e të fotografuara) prej dekadash nga shkenca moderne, mirëpo, problemi është se; sot shkenca e sotshme moderne ka hasur perball këtij muri që prej kohësh dhe në pamundësin apo mungesë të  aftësive për të dhan një pergjigjie për datimin e sakët të kësaj periudhes  së sterlashtë,  të sakë ku do të dilte së pakut  me një pergjigjie pak të perafërt, mirëpo nga frika  apo nga mos besimi në vetveten rreth percaktimit te këtye fenomeneve të pa spjegueshme historia e sotshme botnore i ka lën anash këto dukuri si në një hambar të drithrave, rezerva të ruajtura për veti,  kur iu është dashur diçka e ka nxjerrur dhe e ka përpunuar atë objekt  dhe  nevoja e ka shtyer për ta genjyer veten dhe të tjerët sepse nuk ka patur askush prova që ta kundër argumentoje se kur ka ndodhur kjo  ngjarje  apo kur ka jetuar mbi tokë ky njerëzim hiper intelegjent, pra, as sot mos pritni pergjigjie nga shkenca,  nuk ka instrumente ende të cilat do ti kishin  leht£esuar  aftësin shkencës së  sotme së paku ti datoje këto gjesende të grumbulluara në hambarin tonë.

Shkenca  a është fajtore për këtë  ? Jo,  sepse ajo  nuk di se çfarë të pergjigjet !

Si perfundim, s'ka pergjigjie ! 

Ne sot mund te shkojmi  nga hamendja jonë në një version tjetër alternativ si  ai nga Osmanagiçi në Bosnje por këto avantura çojnë drejtë  veteizolimit  edhe të kësaj teorije sepse shkenca universale nuk e pranon perfundimin  e një studimit mbi baza hamendsije por mbo elemente e baza shkencore, pra nuk praon data te peraferta dhe çka të thuhet pastaj se kur ka ndodhur kjo lidhje mes banorëve të Okinaves atje në skaj te botes në Oqeanin Paqësor  tek ky ishulli i Japonisë  dhe lidhjet që gjuhëtarët paskan gjetur me banorët  e Egjeut,  këta që ne i patem para derës së shtëpisë sonë ?

Para  disa vitësh e kemi rrahur këtë tem  tek një forum aty në  temen  për Linearet A e B dhe kemi folur edhe  për këtë teorin  e mundëshme se athua  a ka patur a po jo lidhje gjuha e egjeanëve me gjuhën e japonezëve të Okinaves?  

Mirëpo edhe se dikujt do ti dukej kjo si një pyetje e tepruar sa që është çmenduri të mendohet kjo  edhe si andërr e lére se  ti thuash ndokujt  sot se: "po, kjo japonishtja po na duket gati se si shqipja" sepse, edhe ata edhe ne kemi perplotë "ku" perplote "ra" "ru" "re" perplote "ka" perplotë gerrma u-ja e k-aja e shumë rrokje tjera dhe ti thuash sot ndonjë gjuhëtarit shqipëtar se, "ekziston kjo mundesija e kësaj lidhje sepse e kemi këtu qe para syve "sipas kësaj harte, ai ka për të pushkatuar ose ka për ta thirrë menjihere kliniken...

Shqipja lidhje me japonishten ?

Gjuhëtarët e huaj, anglezët në veçanti prej dekadash e kanë nxjerrur këte teori  (Alice Kobert para Ventris) por disi na duket e pa kapshme kjo kur shohim zonat gjeografike aqë të largëta  të themi  marrarmendese., të shpalosim harten dhe e shohim njëhere se ku është ku eshte Egjeu e ku eshte Okinava   në Oqeanin aqësorin Paqesor mes Japonisë e Tajvanit, para deres së Kinës,  por kjo "harta"  e nxjerrur mbi vazen Tragiatella (ta  quajmi  vetem se e imja sepse,  ende nuk ka dalur njeri në botë të më thoje as të kunderten e as të më mbeshtesi në këtë teori që  në realitet kur i kemi provat në dorë kjo ide më  nuk eshte më si teori por  si një argument i patundshëm dhe kur e shohim ilistrumin aty mbi vazë se si kjo "Eveja" "é veja" qe une po e quaj Ava ajo që bën veze (lidhje) vé, e veja e vetmja, pa burrë si shën Maria, pra në ilustrim shihet kjartë aty se si kjo Eveja e pret me krahë të hapur një te huaj i ardhun nga diku largë pas një permbytje i cili kërkon ndihme tek kjo "gruzeza" e cila i jep një vend të quajtur Mû sipas mendimit tim bëhët fjalë për viset në Gruzi(kaukaz, Gjerogjisë i thonë Gruzia, se, edhe etimologjia luan rol vendimtar këtu rrreth kësaj lidhjes dhe shqipja prap se prap po zberthen këto enigma, pra, nuk qenka rastesi kjo lidhje nga lashtësija ?
E sikur këta banorët e Okinaves, këtij ishulli të largët të Japonisë i cili gjendet mes Tajvanit, Kines e Japonisë, kur ka ndoshur kjo permbytj, pse mos të ishin ardhur në Mesdhe nga ana e detit të Veriut, pra duke kaluar gryken e Beringut, bridhisë?

Këto teori i japin të drejtë gjuhëtarëve për teorit  e tyre sgjoja se këta egejanet kishin lidhje me gjuhën si dhe sistemin e shkrimit silabik (rrokëzorë)  japoneze, pra,  t'ju dalim në krahë atyre edhe permes këtij argumenti të ri , këtij ilustrimit të zbuluar  që do ta quajmi "Harta e Tragliatelles ?

Po e zëmi  ne se,  ky  i huaji q¨e shohim në këtë ilustrim të kësaj vaze (harte) na paska ardhur me një lloj anije apo barke pas permbytjeve të mëdhaja nga Paqësori (por i ka ra trup përmes detit të Veriut)dhe ka ardhur  e deri në Kaukaz apo në Kretë ?

 Nese ka zbritur nê Kaukaz ky i huaj (japonez) atëherë ne  po ndeshemi  edhe me rrefimin Biblik të Noes qe vete emri "nojé" qe e ruan gjuha franke do thote "i permbyturi" i mbijetuari dhe kjo barka ndalet ne maje te malit Arara ne mes Armenis e Turqisë..dhe nga aty kjo "gruzeza" e Veja Ava, ia cakton vendin kêtij "të permbyturit Nojes" si vend të ri pas terhjekjes se ujerave i cakton Gruzin, Gjeorgjin e sotshme, atehere qe kjo lidhja ëhtë para syve, pse lodhen gjuhetaret anglez për të gjetur lidhjen me Okinaven ?

Më vonë, dihet  kjo edhe nga historia universale se nga kaukazi zbriten popuj deri në Egje dhe aty krijuan një qytetrim të ri, me jë gjuhë tê re, nji kultur tjetër, ndertuan edhe Piramidat ne Egjipt se edhe ketu ka deshmi se, ndertuesit e pare te piramidave ishin njerez të vegjel tê tipit aziatikë..do thotê se; tri deshmi si baza per argumentim rrreth kesaj teorie po na dalin te sakta sespe dihet kjo nga shkenca moderne por pa prova, veshtire ishte edhe te imagjnohej kjo lidhje dhe tani vjen ky ilustrimi i vazes Tragiatella i cili per mua eshte nje Testament i vjeter e jo nje vizatim i kalamajve i cili permban rrefim permes ilusstrimeve edhe me anen e gerrmave latie si keto qe ne i njohim, edhe se ska per ta besuar kurre asksushi kete, pra ky ilustrim hap shtigj tjera por sikur mos te ishte heshtja e cila vret..sespe, ky vizatim shemb jo vetem se teori por reciklon edhe libra qe jane shkruar deri me tani dhe keto libra duhet bere pastaj top-letre ?

Ku do mbetej pastaj historia e njerezimit të rishkruhej edhe njehere nga fillimi, jo, ska llogari...!

Nga cili vendë  vinte i panjohuri ?

Spjegime rreth ilustrimit mbi amforën   etruske  Tragliatella:

Në këte gjysëm rrethi me formen e një vazës ku  në mes të rrypit të tokës në formen e gjysëm harkut si germa "C" identike si tek trupi i të panjohurit që pershendetet me këtë gruan e veshur me të zeza.

E kemi perseritur disa here; se, ky  vizatim është mjaftë kompleks por  për habin tonë  duket  e kjartë kjo se edhe në mesin e miqëve  hetohet  një  lloj heshtje e ftohët  rreth kësaj enigme, pse  ?

Mirëpo këtu në platformen e tonë të punës  faktet tona  flasin ndryshe të cilat  zbardhin  të verteten mbi këtë ilustrim  i cili nuk kuptohet edhe lehtë  perndryshe ilustrimi do të ishte kuptuar prej kohësh, prandaj,  mbi të duhet një vezhgim e koncentrim  i gjatë kohorë me një perkushtim  së paku rreth 2 orësh   për të krahasuar  edhe  mbi hartën e globit pikat kyçe të cilat mund të perputhën  me vizatimin dhe më në fund ne do të gjenim  kuptimin e duhur dhe bindës të këtij ilustrimi.

Pra, mbi këtë imazh aty tek ky grepi  që e shohim si në formen e një bririt që i prgjigjet pothuajse germës latine  "C"  ku aty shihet  se kjo "C" ka një vij  që ndahet  nga pjesa tjetër e grepit dhe na duket si  një shenjë në fomen e germes "i" të kthyer me pikën poshtë por edhe në të njëjtën kohë kjo forma e grepit   në shikimin e parë mashtrues na kujton  një llojë anije Vikinge ?

Relefi që ndan Paqësorin nga Atlantiku Verior   i pergjigjet një murit  të gjatë apo një relefi të deformuar e të  shtypur nga pllaka e kontinentit aziatikë drejtë ngushticës së Beringut e cila  e ndan si mur natyral këtë pjesë nga oqeani Atlantik këtë formacion gjeologjik unik prandaj ky ilustrim neve na tregon kjartë se ky njeriu i huaj  ka ardhur nga atje sepse  aty e shohim një cep të  tokës si një grep të anijes,  ndoshta kjo permbytja ka ndodhur para 14 000  vitësh apo më shumë, pra pas  një permbytje e cila e mbuloi gjithë tokën për 100 metra !

 Kur e shohim harten  aty rreth Beringut ne vrejmi se vertetë aty duken dy oqeanet si  dy vorba(qypa apo amfora gjigante të para edhe  nga lartë  dhe që të dy amforat kanë poashtu të njejtën fomë si  e shohim edhe mbi ilustrimin tek amfora etruske Tragliatella  njashtu  e shohim sot  edhe mbi harten e kësaj pjesës së globit të tokës sipër Japonisë aty  tek trekëndëshi; Kina, Korea, Japonia siç e shohim edhe mbi vizatim  tek këto dy gryka  të qypave   por të fshehur por e gjejmi të njëjtin imazh edhe  mbi harten e tokës.

Perpos tjerash,   ky ilustrim ndahet në dy paralele ose në dy blloqe simetrike të qytetrime të stërlashta, lindje dhe perendim me dy qytetrime të një dore, dy botëra paralele; lidhja egjeane -japoneze është e padiskutueshme.

Kur e shiqojmi mirë këtë ilustrim që duhet së paku kushtuar një kohë e gjatë vetem se ngjajshmerive për ti identifikuar vendet se cili vend pershtatet me cilin nga ilustrimi  mbi hartë dhe për habin tonë i njëjti ilustrim i kësaj gruas me të zeza i pergjgjet edhe zonës së Ballkanit e Italisë nga ku prapa shpinës së saj  duken Apeninet  e para saj hapet Deti i Zi, Krime dhe Kaspiku.

 Në shikimin e dytë e njejta grua me te zeza merrë vendin e Kinës dhe mbi shpinën  e saj kur e nxjerrim në letër imazhin atëherë  mbi të lexojmi germat US dhe V, pra,  nuk mbetet asnjë vizë pa u spjeguar pas  një fshehtësisë tjetër !

Aty ku  neve na duket se shohim një nejeri me një bark të peshkatarve   apo një anije e Vikingëve  por në realitet aty  janë të grrithura tri germa të latinishtës, prandaj,   kjo ne do na dukej e papranueshme si  teori sepse dihet  se germat latine na dalin këtu në këtë ilustrim mbi  një vaze të vjetër 2600  vjeçare më të vjetra se sa alfabeti greko-fenikas ?

Kjo teoria e alfabetit  të lashtë latinë   është e konfirmuar edhe nga speialistët se ky alfabet ka ekzistua para atij grek e fenikas qysh para 14 000  vitesh..!

E pabesueshme do thoshim ?

Ndalemi tani edhe tek ky imazhi i këtij Cjapit  mbi ilusrimin në pozicionin e kthyër vertikalishtë  ku në thundrat  e tij duken germat latine: R, B, G, R, për të cilin mbishkrim kemi dhën një spjegim para pak kohe, pra,  ky ilustrim i cili  perputhet njësoj edhe pozitës relefike të tokës dhe atë nën ujore që për mendimin tim i tejkalon dimenzionet tona të  logjikes së sotshme dhe i kuptoj mirë ata të cilët  dyshojnë ende edhe se   para syve kemi jo vetem se një ilustrim apo një hart gjeografike por edhe një testament të shkruar lën nga kjo intelegjenca e dikurshme e cila i kapercen hapsirat e kohërave historike, nuk kemi se si ta masim këtë periudh kur e shikojmi rezultatin e paraqitur aqë kompleks por edhe gjenial që mendja e njeriu të sotëm ende nuk është në gjendje ta besonte kurrësesi  sepse ende nuk i ka ardhur koha, pra, kjo "amfora  e madhe" është Paqësori dhe forma krryle si e një grepit  si tek forma e  një anije mbi tokë që  i pergjigjet një cepit të Beringut që na duket si një anije Vikinge por në realitet ilustrusi i dikurshëm apo "itelegjenca" e panjohur këtë ilustrim e paraqet këtu  me një mjeshtri të persosur qëllimishtë  që ndoshta ata donin të  luanin lojen e tyre për ta fshehur kuptimin e këtij ilustrimit me një mesazh të shkruar me germa latine, siç e kemi të njëjtin zbulim të mbishkrimeve në Glozel,  Francë, edhe aty mbretron njësoj heshtja e shkencës sepse nuk di të japi  pergjigjie !

Mbi ilustrim tek krahu i të panjohurit që mbanë në  dorën e tij të majtë një gjesend, një zog, pëllumbin biblik siç ceket rasti i Noes apo diçka tjetër ?

Poashtu tek bishti i kësaj "barke" kemi edhe mbi tokë një lloj bishti si  të peshkut që identifikohet me gerremen "D" njësoj si edhe tek ky vizatimi  i amfores etruske mirepo kur e ngjyrosim vizatimin ai na del më i kuptueshëm dhe çfarë shohim aty ?

Së pari ne kujtonim në shikimin  e parë se ishte një anije Vikinge mirëpo tani pasi e kemi  ngjyrosur  këtë imazh kjo  anija  neve tani na del një pallat mbretror,  gjejmi 5 shkallët që na  qojnë deri tek platforma e një froni, mos ndoshta  ky i  huaji ishte mbreti i  këtij qytetrimit të zhdukur ?

Teknologjia e sotshme neve na e mundëson që të vërtetohët një teori e dyshuar më parë, njësoj si ato vijat papilare të gishtave të ngjitura mbi letër i marrim dhe i krahasojmi me tjerat pastaj dhe ato do të na tregojnë saktësishtë identitetin tonë, njashtu edhe ky ilustrim i thjeshtë neve na tregon identitetin e vertete të këtij vizatimit se, çfarë prezenton ai ilustrim i gjetur mbi një vazë etruske para 200 vitësh, me një klikim mbi google earthe, brënda 5 minutash, posa të kemi vën këtë imazh mbi globin tokësorë (superposer) kur menjëherë mbi siperfaqen e tokës të parë nga lartë nga google earthe, aty do duken kjartë sepse, ne do ti shohim me sy këto gjurmë nga ky vizatim i thjeshtë që e kemi nxjerrur nga kjo vazë etruske dhe ne aty për aty në direkt do të shohim me sy se, ky imazh do i përshtatët vendit të tij atje poshtë në tokë mbi reliefin e globit të hemisferes veriore, sikur të ishte vizatuar dje enkas për këtë ditë, për gjeneratat e sotshme ?

Si ka mundësi kjo ?

Dhe pasi që ia kemi vën këtë provë si një analiz që bëjmi në një laborator njashtu edhe këtij imazhit të vazës etruske i cili është punuar para 2620 vitësh, dhe kur vertetojmi se vizatimi do të perputhet saktësishtë në një gjatësi të pabesueshme që perthekon gjatësin me një perimeter rreth 18 000 kilometra !

Dhe pastaj, kur e shohim me syrin tonë këtë fenomen të jashtëzakonshëm i cili do të na shfaqet para syve dhe si të mos mbesim të habitur ?

Të gjitha teorit e kaluara që ke patur në mendje prej dekadash deri me sot, këto teori të vjetra pastaj do të ju duket se po rrokullisën njëra mbi tjetren dhe shemben aty për aty, para këtij ilustrimit aqë të thjeshtë !

Kur robotët i merrnin njerëzit për derra, ua mësaun atyre artin e luftës..

Kush luan sot me opinionin shqipëtarë dhe pse ?

Nuk është fjala këtu për muret e quajtura gjoja se "pellazgjike" të cilat janë të lashta gjoja se: "para greke" por fjala është për një popull të lashtë hyjnor para se të vije Homo sapieni në këto vende, prandaj edhe për këtë arsyeje edhe vetë kjo teoria e sharlatanëve "pellazgët hyjnor" e disa shkruesve të vetquajtur albanolog e historianë shqipëtarë është krejtësishtë e gabueshme, sepse, këta të mjerë nga padija e tyre kronologjike kujtojnë para opinionit shqipëtarë se këta pellazgët (te lashtë ishin një popull si ne, "hyjnor" mirëpo në realitet, ky populli "i lashtë e hyjnor" ishte një intelegjecë jashtë-tokësore, gjysëm njerëz gjysëm robot që ishin me një dorë e mbi kokë mbanin si plis një paraboll dhe një anten tek kërthiza që e shohim këtu si një njeri apo fshatar të zhveshur i gjori, me organet e tij gjoja se gjenitale ?!..kështu neve na duket në shikim të parë nga këto ilustrimet e vazës etruske Tragliatrella por realiteti është krejtë ndryshe...

Kjo intelegjenca jashtë tokësore apo hyjnore e këtij populli të lashtë shkonte që nga Atlantiku (cjapi i fundosur) e deri tek (dhia edhe kjo e fundosur në Oqenain Paqësorë që ngjitej me Beringun, pertej Japonisë dhe që prej kohës kur u zhduuken këta hyjnorë gjeten strehim edhe në Mesdhe, dhe për këtë arsyeje gjuha japoneze deshmohet se ishte edhe gjuha e këtij qytetrimi të hershël ndoshta më i vjetër se 12 000 vite e që lidhje nuk ka me pretendimet e disa shkruesve shqipëtarë që pretendojnë se të parët tonë ishin këta pellazgët hyjnorë, një iluzion mashtrues sikur të thenim sot; se ne ishim këtu në këto troje edhe para kësaj inteligjeces jashtë toksore !

Por shtrohet pyetja; pse vijon të mashtrohet populli shqipëtarë nga këta pseudo historianë kur të gjitha dëshmit qojnë tek një intelegjenc jashtokësore të cilës vetem se populli shqipëtarë duhej ti ngjante me hund e vetulla deri edhe tek gjuha që ndoshta ata fare nuk kishin gjuhë sepse nuk kishin nevojë tjetër komunikimi kur kishin me vete gjithë atë aparatur ?

Kush luan sot me opinionin shqipëtarë dhe pse ?
*********************************************************************
 Par Dardan Leka: Map of Atlantis

Old links between: Crete, Korea and Okinawa in Japan?

Technology today allows us to be confirmed a previously suspected theory, like those papillary lines of fingers get stuck on paper and then krahasojmi with others and they will show us exactly our identity, so has the the illustration Simple shows us the true identity of this drawing that what he presents illustration found on Etruscan centerpiece 200 years ago, with one click on Google Earth, within five minutes, as soon as we perceive this image on terrestrial globe (superposer) when the surface of the soil immediately view from the top of Google Earth, there will clearly look for, we will see with our eyes these traces from this simple drawing that we have derived from this centerpiece Etruscan and direct spot at will visually see that this image will fit his country down there on earth over the globe relief is the northern hemisphere, as if it were yesterday drawn especially for this day, for today's generation?

How could it?

And after that we have closing this test as an analysis in a laboratory bëjmi this image so has the egg-Etruscan who worked before 2620 years ago, and when vertetojmi that drawing will exactly match the one that captures the incredible length length with a perimeter around 18,000 kilometers!

And then, when we see with our eyes this extraordinary phenomenon that will appear before us and not remain surprised?

All previous theories that have had in mind for decades until now, these then you seem rolled one over the other and collapse on the spot, before this simple illustration that size!

That all previous theories have had in mind for the decade Until now, poke one said you sem rolled over The Other and collapse on the spot, this simple illustration Before That size!

My theory is very simple, as simple is the design that is even remarked to him on the Etruscan vase Tragiatella (Capitoline Museum, Rome) by inteligence inconue, called the lost civilizations? *

It is very difficult to convenquer the mond that this simple drawing is a map view of Geographical ciele (as faisont au'jourd'hui earthe on google) shown in this vase there may be more than 14,000 or more than 40,000 at earlier years?

Who little soutenire this theory of the category of scence- fiction?

Evidament that it is difficult to tell soutenire of theories but does not need besser arms and ignored as do most of my girlfriend here on fb, by their judgment sometimes their negative reactions are utterly silent and yet I their forgive..

..here below other source
which confirms the possibility of this ancient Mediterranean-conection between Japan and Kore !

Thank you!
=====================
Par: Gretchen E. Leonhardt
Updated on July 01, 2013

Linguists generally dismiss language correlations among societies unless there is demonstrated non-random genetic affinity [“Genetic Distance”] through one or more DNA markers, which identify ancestral clans. Consequently, despite the language similarity, linguists dismiss Japanese as the underlying language of LinA because the DNA research, as typified in the haplo-group maps, seemingly does not support a correlation. However, research results often indicate larger groups and do not compare two isolated island-societies that are a half world apart. Nevertheless, although mounting interdisciplinary evidence overwhelmingly supports the correlation between these societies, linguists will not be satisfied until a non-random genetic link has been established.

 This research endeavors to establish the “missing genetic link” between the Okinawans (and, by association, the Japanese) and the Minoans that historical linguists require.
=http://konosos.net/.../the-genetic-affinity-between.../...
=======================================================
Par Dardan Leka: Map of Atlantis

Old links between: Crete, Korea and Okinawa in Japan?

Technology today allows us to be confirmed a previously suspected theory, like those papillary lines of fingers get stuck on paper and comparé  with others and they will show us exactly our identity, so has the the illustration Simple shows us the true identity of this drawing that what he presents illustration found on Etruscan centerpiece 200 years ago, with one click on Google Earth, within five minutes, as soon as we perceive this image on terrestrial globe (superposer) when the surface of the soil immediately view from the top of Google Earth, there will clearly look for, we will see with our eyes these traces from this simple drawing that we have derived from this centerpiece Etruscan and direct spot at will visually see that this image will fit his country down there on earth over the globe relief is the northern hemisphere, as if it were yesterday drawn especially for this day, for today's generation?

How could it?

And after that we have closing this test as an analysis in a laboratory bëjmi this image so has the egg-Etruscan who worked before 2620 years ago, and when vertetojmi that drawing will exactly match the one that captures the incredible length length with a perimeter around 18,000 kilometers!

And then, when we see with our eyes this extraordinary phenomenon that will appear before us and not remain surprised?

All previous theories that have had in mind for decades until now, these then you seem rolled one over the other and collapse on the spot, before this simple illustration that size!

That all previous theories have had in mind for the decade Until now, poke one said you sem rolled over The Other and collapse on the spot, this simple illustration Before That size!

My theory is very simple, as simple is the design that is even remarked to him on the Etruscan vase Tragiatella (Capitoline Museum, Rome) by inteligence inconue, called the lost civilizations? *

It is very difficult to convenquer the mond that this simple drawing is a map view of Geographical ciele (as faisont au'jourd'hui earthe on google) shown in this vase there may be more than 14,000 or more than 40,000 at earlier years?

Who little soutenire this theory of the category of scence- fiction?

Evidament that it is difficult to tell soutenire of theories but does not need besser arms and ignored as do most of my girlfriend here on fb, by their judgment sometimes their negative reactions are utterly silent and yet I their forgive..

..here below other source
which confirms the possibility of this ancient Mediterranean-conection between Japan and Kore !

Thank you!
**********************************************************
Par: Gretchen E. Leonhardt
Updated on July 01, 2013

Linguists generally dismiss language correlations among societies unless there is demonstrated non-random genetic affinity [“Genetic Distance”] through one or more DNA markers, which identify ancestral clans. Consequently, despite the language similarity, linguists dismiss Japanese as the underlying language of LinA because the DNA research, as typified in the haplo-group maps, seemingly does not support a correlation. However, research results often indicate larger groups and do not compare two isolated island-societies that are a half world apart. Nevertheless, although mounting interdisciplinary evidence overwhelmingly supports the correlation between these societies, linguists will not be satisfied until a non-random genetic link has been established.

This research endeavors to establish the “missing genetic link” between the Okinawans (and, by association, the Japanese) and the Minoans that historical linguists require.
=http://konosos.net/.../the-genetic-affinity-between.../...
How do you ever find your way into a seemingly closed system like that?

The Key to Linear B

Kober's monumental effort paid off.

She spotted groups of symbols that appeared throughout the inscriptions, groups that would start the same but end in consistently different ways.

That was the breakthrough: Kober now knew that Linear B was an inflected language, with word endings that shifted according to use.

In English, for instance, you get words like sing, singer, and singing. Remember: Linear B is syllabic: each symbol contains a consonant and a vowel, like 'ti' or 'mi' or 'ni'.

Some symbols would start or end the same way in that they'd share a consonant, or a vowel. Today know that 'ti', 'mi' and 'ni' are sounds in Linear B. But Kober was able plot the relationships between symbols on a grid before any of the sounds were known.

Alice Kober was on the verge of deciphering Linear B.

But before she could add sounds to her grid of symbols, she fell ill and died. It was 1950; she was 43. Still, she left behind a sturdy bridge for others to cross. And in 1952, Michael Ventris did.

Filling in the Blanks

Talking to BBC Radio in the wake of his successful decipherment of Linear B, Ventris said, "It's rather like doing a crossword puzzle on which the positions of the black squares haven't been printed for you."

Ventris built out Kober's grids as much as possible, and then added his own brilliance to the mix.

He wondered about the repeated groups of symbols identified by Kober as evidence of inflection. What if they stood for the names of towns in Crete? What if they worked the same way as, say, the words Brooklyn and Brooklynite?

Places names are exactly the kinds of thing you'd expect to crop up all the time, especially on official palace documents. (Think of how often your own city or town name appears on any official paperwork.)

And place names often don't change much, even after centuries. Ventris examined three Cretan names, including Knossos. In the syllabic form of Linear B it became "ko-no-so".

The script began to talk.

Decipherment

With a few names, Ventris could now add sounds to the grids of symbols begun by Alice Kober. That allowed him to sound out other words in the inscriptions.

Linear B, it turned out, was a form of ancient Greek.

"No-one knew that Greek speakers even existed that far back," says author Margalit Fox, "so it barely crossed anyone's mind that the script could be Greek. And even if Greek speakers had existed that far back the thinking was that without the Greek alphabet, which was centuries in the future, they would have had no way to write their language down. So Greek was ruled out as a possibility very, very early."

The cracking of Linear B transformed that understanding.

The theory now is that colonizing Greeks arrived on Crete from the mainland and appropriated an indigenous writing system to record their own language, creating Linear B.

And that older Cretan writing system? Some of that was found at Knossos too.
"
"While the Linear A tablets record a language that is almost certainly not ... Some languages, like modern Japanese"

" Writing systems that use syllabaries include modern Japanese, Cherokee, the ancient Cretan scripts ( Linear A, Linear B)"
"How an American Linguist Helped Unlock the Secrets of Linear B"
How do you ever find your way into a seemingly closed system like that? A solution took more than half a century to arrive.

In 1952, a young British architect named Michael Ventris did excavate the meaning of Linear B. Ventris fit the model of a solitary, tortured genius: so much so that the decipherment of Linear B has often been portrayed as principally his accomplishment alone.

But, says author Margalit Fox, Ventris built his success on a foundation laid by an American classicist, Alice Kober.

"As is so often the case in women's history," says Fox, "behind this great achievement lay these hours and hours of unseen labor by this unheralded woman."

The Challenge of Linear B

Consider the scale of the problem that Linear B presented. The script was unknown. The language it recorded was unknown. And there was no equivalent to the Rosetta Stone, the bilingual slab that paved the way for the decipherment of the Ancient Egyptian hieroglyphs. (None has been found to this day.)

Without such a key, it would take persistent analysis to unpick the door to this locked room.

A writing system is, in essence, a graphic map, with symbols representing sounds in a language. In English, say, a hollow round circle maps the sound 'O': that's it. Every writing system, explains Margalit Fox, uses one of three systems, or a combination:

"There is the logographic system; the best known example is Chinese where a whole character stands for a whole word. Next comes the syllabic system used to write, for instance, Japanese where a character stands for a symbol such as 'ma' or 'ba'. And then finally, familiar to us as English speakers, is the alphabet where characters usually stand for a single sound."

It's rarely clear-cut like that, but that's the general idea. Linear B was very likely a syllabic script: there were about 80 different symbols, right in the range linguists would expect to see in a syllabary.

And there were a few pictographs dotted about: horses and pots. It seemed that the tablets recorded the domestic affairs of the palace in some fashion.

But for thirty years, not much more was known than that. Until Alice Kober came along.

'A Cigarette Burning at Her Elbow'

In the 1930s and 40s, Kober was an assistant professor at Brooklyn College in New York where she taught a full load of classes in Latin and Greek. Kober lived with her widowed mother, and there is no record in her papers of a social or romantic life of any kind.

Instead, for almost two decades Alice Kober pursued the decipherment of this mysterious Bronze Age script.

"She turned herself into the world's leading expert on Linear B," says Margalit Fox, who examined Kober's papers. "It was she who was working hundreds of hours with a slide rule sitting at her dining table in the Flatbush section of Brooklyn at night after her papers were graded, a cigarette burning at her elbow, poring over the few published inscriptions, looking and looking for patterns of repeated symbols in the script."

Margalit Fox says Kober adopted a philosophy of 'form without meaning': she wouldn't make guesses, and she wouldn't ascribe speculative sound values to symbols.

Instead, she set out to record the frequency of every symbol in the tablets, both in general and then in a variety of positions within words: initial, final position, medial, second, and next to last. She also recorded the frequency of every character in juxtaposition to that of every other character.

It was a mammoth task, performed without the aid of computers. In addition, during the years surrounding the Second World War, writing materials were hard to come by. Kober recorded her detailed analysis on index cards she made from the backs of old greetings cards, and the insides of covers of examination books.

"She stole a lot of checkout slips from the Brooklyn College library," adds Margalit Fox. "And all of these she painstakingly cut with scissors, one at a time, until she had something like a 180 thousand cards that she had hand cut."

The Key to Linear B

Kober's monumental effort paid off.

She spotted groups of symbols that appeared throughout the inscriptions, groups that would start the same but end in consistently different ways.

That was the breakthrough: Kober now knew that Linear B was an inflected language, with word endings that shifted according to use.

In English, for instance, you get words like sing, singer, and singing. Remember: Linear B is syllabic: each symbol contains a consonant and a vowel, like 'ti' or 'mi' or 'ni'.

Some symbols would start or end the same way in that they'd share a consonant, or a vowel. Today know that 'ti', 'mi' and 'ni' are sounds in Linear B. But Kober was able plot the relationships between symbols on a grid before any of the sounds were known.

Alice Kober was on the verge of deciphering Linear B.

But before she could add sounds to her grid of symbols, she fell ill and died. It was 1950; she was 43. Still, she left behind a sturdy bridge for others to cross. And in 1952, Michael Ventris did.

Filling in the Blanks

Talking to BBC Radio in the wake of his successful decipherment of Linear B, Ventris said, "It's rather like doing a crossword puzzle on which the positions of the black squares haven't been printed for you."

Ventris built out Kober's grids as much as possible, and then added his own brilliance to the mix.

He wondered about the repeated groups of symbols identified by Kober as evidence of inflection. What if they stood for the names of towns in Crete? What if they worked the same way as, say, the words Brooklyn and Brooklynite?

Places names are exactly the kinds of thing you'd expect to crop up all the time, especially on official palace documents. (Think of how often your own city or town name appears on any official paperwork.)

And place names often don't change much, even after centuries. Ventris examined three Cretan names, including Knossos. In the syllabic form of Linear B it became "ko-no-so"

The script began to talk.

Decipherment

With a few names, Ventris could now add sounds to the grids of symbols begun by Alice Kober. That allowed him to sound out other words in the inscriptions.

Linear B, it turned out, was a form of ancient Greek.

"No-one knew that Greek speakers even existed that far back," says author Margalit Fox, "so it barely crossed anyone's mind that the script could be Greek. And even if Greek speakers had existed that far back the thinking was that without the Greek alphabet, which was centuries in the future, they would have had no way to write their language down. So Greek was ruled out as a possibility very, very early."

The cracking of Linear B transformed that understanding.

The theory now is that colonizing Greeks arrived on Crete from the mainland and appropriated an indigenous writing system to record their own language, creating Linear B.

And that older Cretan writing system?
 **************************************************foto e Dardan Leka
foto e Dardan Leka
foto e Dardan Leka
foto e Dardan Leka
Post a Comment