July 12, 2015

Hyjnor apo toksorë ?

Nga cili vendë vinte i panjohuri ?

Spjegime rreth ilustrimit mbi amforën etruske Tragliatella:

Në këte gjysëm rrethi me formen e një vazës ku në mes të rrypit të tokës në formen e gjysëm harkut si germa "C" identike si tek trupi i të panjohurit që pershendetet me këtë gruan e veshur me të zeza.

E kemi perseritur disa here; se, ky vizatim është mjaftë kompleks mirëpo për habin tonë duket e kjartë kjo se, edhe në mesin e miqëve hetohet një lloj heshtje e ftohët rreth kësaj enigme, pse ?

Nuk është faji i askujt këtu se heshtja vrehet në pergjithësi edhe tek tjerë jo vetëm tek tanët, mos ndoshta është kjo nga mungesa e njohjes së gjeografisë, ose spjegimi që unë paraqes këtu nuk ështe i mjaftushëm dhe se ende nuk ia paskam gjetur atë piken e ndjieshme këtij zbulimii ta quajmi i cili ka nevojen për një angazhim m të madh të grupeve ose duhet ti kemi mjetet e duhura për të bër nji video të shkurtër 3 minuta që kushton nja 50 mi euro, por këto mjete end enuk i kam..edhe sikur ti kishim ma merre mendja ky zberthim duket nê syrin dhe mendjen e njeriut ende si i parakohëshëm por nuk do thotë kjo se një ditë nuk do arrihet qê ti gjindet mënyra edhe më e pershtatshme e spjegimit të këtij ilustrimit i cili do zgjasi me vite..nismja ime është një pik ujë e hedhur në deti por kurrësesi jo nuk do mi lejohet vetes deshprimi edhese nuk ka perkrahje ng snjë njeri mbi tokë, tek e fundit, permes këtij ilustrimit, ata, nuk e knë llogritur se i takon njerëzimit kjo aftësi e pikpmjeve të tyre mbi tokë prandaj edhe veshtirë është sot që të besohet një teori si kjo, ta quajmi fikcion në qiell, n'hava...

Mirëpo këtu në platformen e tonë të punës faktet tona flasin ndryshe të cilat zbardhin të verteten mbi këtë ilustrim i cili nuk kuptohet edhe lehtë perndryshe ilustrimi do të ishte kuptuar prej kohësh, prandaj, mbi të duhet një vezhgim e koncentrim i gjatë kohorë me një perkushtim së paku rreth 2 orësh për të krahasuar edhe mbi hartën e globit pikat kyçe të cilat mund të perputhën me vizatimin dhe më në fund ne do të gjenim kuptimin e duhur dhe bindës të këtij ilustrimi.

Pra, mbi këtë imazh aty tek ky grepi që e shohim si në formen e një bririt që i prgjigjet pothuajse germës latine "C" ku aty shihet se kjo "C" ka një vij që ndahet nga pjesa tjetër e grepit dhe na duket si një shenjë në fomen e germes "i" të kthyer me pikën poshtë por edhe në të njëjtën kohë kjo forma e grepit në shikimin e parë mashtrues na kujton një llojë anije Vikinge ?

Relefi që ndan Paqësorin nga Atlantiku Verior i pergjigjet një murit të gjatë apo një relefi të deformuar e të shtypur nga pllaka e kontinentit aziatikë drejtë ngushticës së Beringut e cila e ndan si mur natyral këtë pjesë nga oqeani Atlantik këtë formacion gjeologjik unik prandaj ky ilustrim neve na tregon kjartë se ky njeriu i huaj ka ardhur nga atje sepse aty e shohim një cep të tokës si një grep të anijes, ndoshta kjo permbytja ka ndodhur para 14 000 vitësh apo më shumë, pra pas një permbytje e cila e mbuloi gjithë tokën për 100 metra !

Kur e shohim harten aty rreth Beringut ne vrejmi se vertetë aty duken dy oqeanet si dy vorba(qypa apo amfora gjigante të para edhe nga lartë dhe që të dy amforat kanë poashtu të njejtën fomë si e shohim edhe mbi ilustrimin tek amfora etruske Tragliatella njashtu e shohim sot edhe mbi harten e kësaj pjesës së globit të tokës sipër Japonisë aty tek trekëndëshi; Kina, Korea, Japonia siç e shohim edhe mbi vizatim tek këto dy gryka të qypave por të fshehur por e gjejmi të njëjtin imazh edhe mbi harten e tokës.

Perpos tjerash, ky ilustrim ndahet në dy paralele ose në dy blloqe simetrike të qytetrime të stërlashta, lindje dhe perendim me dy qytetrime të një dore, dy botëra paralele; lidhja egjeane -japoneze është e padiskutueshme.

Kur e shiqojmi mirë këtë ilustrim që duhet së paku kushtuar një kohë e gjatë vetem se ngjajshmerive për ti identifikuar vendet se cili vend pershtatet me cilin nga ilustrimi mbi hartë dhe për habin tonë i njëjti ilustrim i kësaj gruas me të zeza i pergjgjet edhe zonës së Ballkanit e Italisë nga ku prapa shpinës së saj duken Apeninet e para saj hapet Deti i Zi, Krime dhe Kaspiku.

Në shikimin e dytë e njejta grua me të zeza merrë vendin e Kinës dhe mbi shpinën e saj kur e nxjerrim në letër imazhin atëherë mbi të lexojmi germat US dhe V, pra, nuk mbetet asnjë vizë pa u spjeguar pas një fshehtësisë tjetër !

Aty ku neve na duket se shohim një nejeri me një bark të peshkatarve apo një anije e Vikingëve por në realitet aty janë të grrithura tri germa të latinishtës, prandaj, kjo ne do na dukej e papranueshme si teori sepse dihet se germat latine na dalin këtu në këtë ilustrim mbi një vaze të vjetër 2600 vjeçare më të vjetra se sa alfabeti greko-fenikas ?

Kjo teoria e alfabetit të lashtë latinë është e konfirmuar edhe nga speialistët se ky alfabet ka ekzistua para atij grek e fenikas qysh para 14 000 vitesh..!

E pabesueshme do thoshim ?

Ndalemi tani edhe tek ky imazhi i këtij Cjapit mbi ilusrimin në pozicionin e kthyër vertikalishtë ku në thundrat e tij duken germat latine: R, B, G, R, për të cilin mbishkrim kemi dhën një spjegim para pak kohe, pra, ky ilustrim i cili perputhet njësoj edhe pozitës relefike të tokës dhe atë nën ujore që për mendimin tim i tejkalon dimenzionet tona të logjikes së sotshme dhe i kuptoj mirë ata të cilët dyshojnë ende edhe se para syve kemi jo vetem se një ilustrim apo një hart gjeografike por edhe një testament të shkruar lën nga kjo intelegjenca e dikurshme e cila i kapercen hapsirat e kohërave historike, nuk kemi se si ta masim këtë periudh kur e shikojmi rezultatin e paraqitur aqë kompleks por edhe gjenial që mendja e njeriu të sotëm ende nuk është në gjendje ta besonte kurrësesi sepse ende nuk i ka ardhur koha, pra, kjo "amfora e madhe" është Paqësori dhe forma krryle si e një grepit si tek forma e një anije mbi tokë që i pergjigjet një cepit të Beringut që na duket si një anije Vikinge por në realitet ilustrusi i dikurshëm apo "itelegjenca" e panjohur këtë ilustrim e paraqet këtu me një mjeshtri të persosur qëllimishtë që ndoshta ata donin të luanin lojen e tyre për ta fshehur kuptimin e këtij ilustrimit me një mesazh të shkruar me germa latine, siç e kemi të njëjtin zbulim të mbishkrimeve në Glozel, Francë, edhe aty mbretron njësoj heshtja e shkencës sepse nuk di të japi pergjigjie !

Mbi ilustrim tek krahu i të panjohurit që mbanë në dorën e tij të majtë një gjesend, një zog, pëllumbin biblik siç ceket rasti i Noes apo diçka tjetër ?

Poashtu tek bishti i kësaj "barke" kemi edhe mbi tokë një lloj bishti si të peshkut që identifikohet me gerremen "D" njësoj si edhe tek ky vizatimi i amfores etruske mirepo kur e ngjyrosim vizatimin ai na del më i kuptueshëm dhe çfarë shohim aty ?

Së pari ne kujtonim në shikimin e parë se ishte një anije Vikinge mirëpo tani pasi e kemi ngjyrosur këtë imazh kjo anija neve tani na del një pallat mbretror, gjejmi 5 shkallët që na qojnë deri tek platforma e një froni, mos ndoshta ky i huaji ishte mbreti i këtij qytetrimit të zhdukur ?
Post a Comment