September 30, 2014

Gardhi i Arefit edhe deri në Azi të vogël..

 • =Gardh/Gardhi=fjalë nga gjuha Skitishte e ardhur në Ballkan nga Kimerianët


 • Referanca:
  LES SCYTHES
  Par F.G. Bergmann
  "Among the Scythians, kings and nobles had a burial place or a particular cemetery, as the kings had Kimmerians* which is still showing the time of Herodotus (iv, 11) tombs on the Tyras.
  For the Scythians of the Black Sea, this cemetery was Gethes (Speaker hurdles) and was named by the Scytho-Greek because we had collected a lot of hurdles that were used either to build the underground chamber of death, or to make a fence (norr. gardhi) around the cemetery.
  The embalmed body of the king after being walked on a hearse across the country, so that all subjects might see and mourn, was finally placed in a large square pit (see hdrgr, p. 63) and under a hurdle or wicker mat (cf. htetdtà) covering half of the pit and was supported by fourlances.

  Dardan Leka Do ti nxjerrim në dritë te gjitha mashtrimet e dhëna nga Arefi, fjala "gardh" është huazim nga gjuha skitishte e që në gjuhën shqipe ekziston vetem se fjala "roje" rojtar, ruajtës etj.. kurse fjala "gardh" "gardien, gardienage, garde de corps, garda ushtarake etj..nuk janë fjalë shqipe por skitishte teardhura përmes Kimerrianve edhe në Ballkan.

  Dardan Leka Nëse e keni lexuar tekstin; "roja"(gardhi)thurret prej thuprave të holla që nuk thehën permes hunjve, janë më të forta prej drurit frashër ose shkoze, kanë një trashësi sa gishti prej thuprave te bashkuara frashëri i 5__7 te bashkuara (si për thuarje të një shporte) ky rrethim është i veçantë për kullat e vjetra dhe quhej "pavoj" ndoshta fjalë hindoskite..(nuk jam i sakët) por mendoj se duhej te vinte nga hindishtja.

  Dardan Leka Mbrojtja e varrezave bëhej nga thupra të holla mes hunjve që kur mbuloheshin me dhé mbronin thesarin e varrit më tepër se sa një muri i ndertuar prej guri të cilin plaçkitësit edhe në kohë te vjetra vidhnin thesaret, por, ky zbulim ishte më i qëndrushami, se kur plaçkitesi grryente një galeri nën toksore (tunel) edhe se dy roje ishin sipër e ruanin varrin, nganjëherë ia arrinin ti vidhnin te gjitha ofrandat kur varri ishte prej guri, nga Kurganët(banor te kesaj kulture ukrainiane) ku gerryesit shtynin gurin dhe behej pa veshtersi një hyrje që qonte deri në thesaret, mirepo këtë pik te dobët e vrejten rojet dhe pastaj gjeten këtë thurrje nga thupra te drunjve që ishte shumë më rezistues..ishte e pa mundur per hajdutët të hapnin një vrim..

  Dardan Leka: Nuk ka kurrefare lidhje që fshati "gardici" apo "gardhiqi" emrohet keshtu, janë emra te ardhur permes gjuhes skitishte qe shperndajten edhe Kimerianet ne Ballkan e Azi te vogël...

  Dardan Leka Reagimi:
  Denis Hysko: i nderuari Dardan, nuk esht e drejte te thuash per njerez qe japin opinjonin e tyre me bazat qe ata kane qe flasin marrzira dhe duhet te ndryshojne librat e tyre. ne fund te fundit edhe ti ketu siper po jep opinjonin tend.

  Denis Husko; "un personalisht mendoj qe fjala faraon e ka kuptimin vetem ne shqip dmth fara jone. po te shikosh edhe numrat deri tek nr 8 kjijojne infinitin dhe numri nente (nen te) nen te gjendet fara ne greqishten e lashte nea ne shqip e rea. cdo gje e gjalle formohet nga ferkimi i rrymave te kunderta pra plus dhe minus positive dhe negative .ne kulturen shqipetare e gjejme tek brezi i femrave ne kostumet e vjetera me dy zvastikat qe rrotullohen ne krahe te kunderta dhe formojne infinitin. dhe nenta eshte e reja pra fara. po te shikosh pramiden e faraonit ajo paraqet formen e universit dhe ne mes gjendet faraoni pra fara.pramida nenkupton njeren svastike ana tjeter esht e padukshme"

  Pergjigjia nga: 
  Dardan Leka: Mua më vjen keq për gjendjen tuaj te mjerushme te dijes dhe logjikes suaj te zgjidhjes së këtij problemi ne lidhje me prejardhjen e fjalës "faraon" ky është rezultat i infektimeve nga keta mashtrues, prandaj dhe nuk mund t'ua hedhi fajin juve por atyre mashtruesve, prandaj; sipas ligjit, gjithkund ne boten eqytetruar denohen per mashtrime personat qe shperndajnë te dhena jo te verteta !

  Unë nuk dhash këtu mendime por kundra argumente se, fjala "faraon" e as fjala "gardh" nuk janë fjalë me prejardhje shqipe !

  Dardan Leka: Jo i nderuari Denis Hysko, nuk është e njëjta gjë, ata që shkruajnë dhe botojnë libra shkencor dhe ua shperndajnë publikut e opinionit shqiptar këto "mendime" që ju i quani mendime, janë teori mashtruese dhe pa asnjë bazë shkencore te dalura nga hamendja e tyre te shtyer nga fantezia e tyre kështuqë këta Albanolog TE VETQUAJTUR pa asnjë pergjegjësi mashtrojnë=gënjejnë dhe infektojnë lexuesin dhe opinionin shqiptar, kurse unë këtu nuk po japi mendime fare por; me argumente e demontoj mashtrimin e tyre ! 

  Dardan Leka:Dhe e shof nga ju se ngatrroni parimin demoratik të "shprehjes së lirë" me nocionin "pergjegjësi për mashtrime" dhe saipas argumenteve qe solla këtu ata duhet nesër te japin pergjegjësi para gjykatës; " e nxisin opininin me te pa verteta" dhe gjyqi do e vendosi jo unë se a duhet te grumbullohen te gjitha këto libra te tyre në një bunker apo jo" ! dhe t'iu paguhet dëmshperblimi atyre që kanë blerë libra nga këta Albanolog te vetquajtur !

  Prandaj gjykata do e vendosi këtë e jo unë, do e shofim nga Janari i 2015 se si dhe ku do perfundojnë këto libra mashtrues ! E verteta është se, këta persona nuk mund te denohen me burg sespe janë nënshtetas te huaj, jo me paseporta shqiptare por do paguajnë denimin prej xhepit të tyre me akuzat për; mashtrim, difamacion dhe huti ndaj qytetarev shqiptar dhe publikut të gjërë ! Viti 2015 për Arefin, Kocaqin dhe mashtrues të tjerë do ndryshoje...
  Dhe tani Arefit i fryen sepse duhet te japi pergjigjie për pergenjeshtrime te deritashme, si mbrojtje paska ndryshuar mendjen dhe tani miret edhe me traktet politike, se gjoja historia shqiptare e profesorët nga Shqipëria nuk njofn historin shqiptare ?
  Kujt i shet mend Arefi ? 
  Forumisteve në forumet franceze ?
 • Dardan Leka: =Gardh/Gardhi=fjalë nga gjuha Skitishte e ardhur në Ballkan nga Kimerianët
 • Referanca:
  LES SCYTHES
  Par F.G. Bergmann
  "Among the Scythians, kings and nobles had a burial place or a particular cemetery, as the kings had Kimmerians* which is still showing the time of Herodotus (iv, 11) tombs on the Tyras.
  For the Scythians of the Black Sea, this cemetery was Gethes (Speaker hurdles) and was named by the Scytho-Greek because we had collected a lot of hurdles that were used either to build the underground chamber of death, or to make a fence (norr. gardhi) around the cemetery.
  The embalmed body of the king after being walked on a hearse across the country, so that all subjects might see and mourn, was finally placed in a large square pit (see hdrgr, p. 63) and under a hurdle or wicker mat (cf. htetdtà) covering half of the pit and was supported by fourlances

 • Dardan Leka: Qe këtu disa polemika se si diskutonte me forumista Doktor Arefi PARA SE TE BËHEJ DOKTOR me nofken; "malësor" :Syndrôme Albanais "Mathieu Aref": danger historique; l'identité grecque est contestée !!!
  forumistet në realitet tallen me "malësorin"
  Réponse:

  Anonyme le ven, 19/11/2004 - 21:18
  Un écrivain d'origine Albanaise très populaire parmi ses compatriotes s'appelant Mathieu Aref a mis en vente deux livres sur la "glorieuse histoire de l'Albanie".

  -le premier s'intitule: "Albanie, l'incroyable odysée d'un peuple pré-hellénique.
  -le deuxième est: (Mycéniens=Pélasges) ou la solution d'une énigme.

  Une histoire parlant du peuple albanais comme étant descendants les plus directs des Pélasges, un ensemble de tribus diverses du Néolithiques venues du Proche Orient.
  Il insinuerait que le Grec ancien se traduirait par l'albanais, ainsi que la langue Etrusque d'où deux livres publiés par un certain Zachari Mayani:

  1)"les Etrusques commencent à parler.
  2)"la fin du mystère Etrusque".

  Aref nie totalement l'origine Grecque des Mycéniens disant qu'ils sont Pélasges (ancêtres des Albanais) ajoutant aussi qu'il n'existe aucunes preuves de trace grecque avant au moins le 8e siècle avant J-C.

  Enfin, je vous en dirais pas plus, mais allez plutôt voir sont site:

  Voici une atteinte à l'existence tout entière du peuple Grec. Non seulement les Grecs sont menacés territorialement, mais historiquement. L'hellénisme est baffoué par nos différents voisins allant de la naissance des peuples jusqu'à porter atteinte aussi à la mythologie grecque, soi disant tous Albanais ou Traço Illyriens ou encore Pélasges.

  J'attend votre avis sur cet épineux sujet,

  Sakis

  Votre appréciation ?
  ================================

  Re: Syndrôme Albanais "Mathieu Aref": danger historique; l'iden
  Strawberry le ven, 19/11/2004 - 22:18 #2
  La Grèce,les grecs et leur langue ont survécu à des siècles d'occupation romaine ou ottomane alors les palabres des insignifiants n'arriveront pas à la tuer. mais c'est vrai que c'est révoltant d'entendre et de lire de telles choses.
  ==============================

  Re: Syndrôme Albanais "Mathieu Aref": danger historique; l'iden
  zenunaj drin le ven, 16/02/2007 - 21:18 #3
  Bonjour, j'ai 16 ans et je voudrais savoir comment on pourrait contacter l'hauteur de ces livres qui sont en effet formidable..j'aurais 2 voir 3 questions à lui poser sur ces ouvrages que je suis actuellement en train de lire merci beaucoup..j'espère recevoir une réponse au plus vite

  Bien à vous

  Drin Zenunaj
  ==============================

  Re: Syndrôme Albanais "Mathieu Aref": danger historique; l'iden
  Arefi me nofken "malesor" le lun, 19/02/2007 - 17:59
  Vous pouvez écrire à Mathieu Aref e mail :

  mat.aref@wanadoo.fr
  . M.Aref est souvent très occupé mais si vos questions ne sont pas longues et si les réponses ne necessitent pas un long discours il vous répondra volontiers
  ============================
  J
Post a Comment